هرآنچه باید درباره دیوار کاذب کناف بدانید
مقدمه
وقتی میگوییم دیوار کاذب کناف، منظور همان دیوار کاذب است و کناف نام کارخانهای است که به تولید آن میپردازد که کم کم نام کارخانه جزئی از نام دیوارهای کاذب شده است. همچنین بیشتر افراد نام دیوار کاذب را شنیدهاند اما شاید دقیقا منظور از آن را ندانند؛ بهعنوان مثال، اگر قصد دارید آشپزخانه را که با یک اتاق نشیمن کوچک ترکیب شده از یکدیگر جدا کنید، راهحل ایدهآل برای این موقعیت استفاده از یک دیوار کاذب است. موقعیتهای زیادی هستند که در آن یک دیوار تقلبی به شما امکان میدهد طرحهای منحصر به فردی ایجاد کنید که فضا را به شیوهای خاص تغییر دهد. در این مقاله سعی شده تا درباره این نوع دیوار و ویژگیها و کاربردهای آن بیشتر صحبت شود.
چگونگی ساخت دیوار کاذب کناف
دیوارهای کاذب کناف در تقسیم و جداسازی فضاهای داخلی مورد استفاده قرار میگیرند. نکته مهم درباره این نوع دیوارها این است که بکارگیری آنها حتی بعد از به پایان رسیدن ساخت و ساز براحتی امکان دارد. دیوارهای کاذب دارای سه قسمت اصلی رانر، استاد و پنل هستند. رانرها قابهای اصلی از جنس فولاد و به شکل ناودانی هستند. برای اینکه بتوان دیوار کاذب را به دیوار اصلی متصل کرد از رانرها استفاده میشود. رانرها به کم استاد تقسیم میشوند و در نهایت پنلها که صفحات گچی هستند روی استاد قرار میگیرند. درزهای ایجاد شده بین پنلها را باید بتونه درزگیری میکنند سطح دیوار یکدست شود.
بخوانید: سقف کاذب کناف
باید گفت دیوار ایجاد شده را میتواند با رنگ، کاغذ دیواری، کاشی و یا مصالح دیوار پوشش داد. همچنین داخل دیوار کاذب کناف را می توان برای قرار دادن تاسیسات ساخمانی مانند عایقهای صوتی و حرارتی استفاده کرد.
دیوارهای کناف چه انواعی دارند؟
این نوع دیوارها با توجه به محلی که استفاده میشوند و همچنین عملکردی که دارند دستهبندی میشوند:
پانل های گچی ساده (Regular board): این دیوار نوع ساده دیوارهای کاذب هستند و در محلهای عمومی کاربرد وسیعی دارند.
کناف ضد رطوبت (Moisture Resistant board): پنلهای این دیوار در برابر رطوبت به شدت مقاوم هستند و بویژه در مکانهایی که میزان رطوبت آنها تا 90 درصد میرسد بسیار کاربرد دارند؛ مکانهایی مانند آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی.
تمامی اطلاعات درباره نحوه پیاده سازی سقف کاذب آکوستیک را اینجا مشاهده کنید.
کناف ضد حریق (Fire Resistant board): در ساخت پنلهای این دیوار از الیاف شیشه استفاده میشود و در جاهایی که نیاز است تا در برابر حریق حفاظت شوند، کاربرد دارند. مقاومت این پنلها در برابر حرارت آتش تا 3 ساعت طول میکشد.
کناف ضد آب و ضد حریق (Fire & Moisture resistant board): چاههای تاسیساتی بیشترین استفاده را از این پنلها دارند. این دیوارها در جاهایی که مستقیما با آب در تماس هستند، از پنلهای سیمانی به نام آکواپنل ساخته شدهاند.
مزایای استفاده از دیوار کاذب کناف
- دیوارهای کاذب کناف نسبت به دیوارهایی که جنسشان از مصالح دیگر مانند آجر و بتن است، وزن کمتری دارند و بنابراین سبکترند (چیزی حدود 15 درصد). مزیتی که این ویژگی دارد این است که روی بار مرده اثرگذارند و بنابراین وزن ساختمان کمتر خواهد بود و در برابر زلزله مقاومت بیشتری خواهد داشت. دیوار کاذب کناف وزن کمی دارد و سبکتر است و در صورت آوار شدن روی افراد خطرات جانی کمتری به جای میگذارد.
- دیوارهای کناف علاوه بر سبکی، ویژگی دیگری نیز دارند و آن انعطافپذیر بودن نحوه اتصال آنهاست. پنلها براحتی بر روی پروفیلها سوار میشوند و این خود از قدرت تخریب زلزله میکاهد و مقاومت را در برابر آن افزایش میدهد. باید گفت استادهای قرار داده شده در رانرها به یکدیگر پیچ نمی شوند و نسبتا آزاد هستند این در حالی است که پنلها هم به استادها و هم رانرها متصل میشود و در نتیجه دیواری یکپارچه ایجاد میشود.
- بدلیل سبک بودن دیوارهای کناف، کارگزران براحتی میتوانند آنها را جابجا کنند و بنابراین این موضوع سرعت انجام کار را بسیار افزایش میدهد. همچنین این دیوارها بستهبندی مناسبی دارند که باعث میشود مصالح آسیبی نبینند. علاوه بر کم وزن بودن این دیوارها، حجم آنها نیز بسیار کم است و بنابراین از هزینههای حمل و نقل نیز کاسته میشود.
- ویژگی دیگری که این دیوارها دارند این است که با استفاده از آنها میتوانند به تاسیسات مکانیکی و الکتریکی دسترسی راحتتری داشت. بهعنوان مثال، اگر لوله آبی ترکیده شود، محلی که آسیب دیده به راحتی قابل تشخیص است و میتوان آن را سریعتر و راحتتر تعمیر کرد. اگر دیوارهای کناف آسیب ببینند براحتی قابل تعمیر و تعویض هستند و اینها خود به افزایش عمر ساختمان کمک میکند.
دیگر مزایا
- اگر نیاز باشد تا کاربری ساختمان عوض شود، این کار بسیار راحت انجام خواهد شد. میتوان به آسانی جای دیوارهای کناف را تغییر دارد. در بازسازی خانههای قدیمی، دیوار کاذب کناف کاربردهای زیادی دارد. همچنین در مناطقی مانند مناطق زلزله زده که باید خیلی سریع ساخت و سازها انجام شود، دیوارهای کناف کاربرد گستردهای خواهد داشت.
- استفاده از این نوع دیوارها به عایقسازی صدا نیز کمک بزرگی میکند و همچنین بکارگیری عایقهای پشم سنگ و پلی استایرن، دیوارها را در مقابل حرارت عایق خواهد کرد.
- بعد از اینکه دیوارهای کناف نصب شوند، نیازی به گچ و خاک ندارند و براحتی میتون آنها را رنگ و یا کاغذ دیواری کرد. این موضوع هزینهها را تا حد زیادی کاهش داده و همچنین سرعت کار را بالا میبرد.
- همچنین با کمک دیوارهای کاذب میتوان فرمهای منحنی ایجاد کرد و بنابراین تا حد ممکن زیربنای ساختمان را افزایش داد، زیرا ضخامت این دیوار در مقایسه با دیوارهای سنتی بسیار کمتر است.
مقالات: سقف کاذب آلومینیومی
حرف آخر
دیوارهای کاذب نقش مهمی در سهولت و سرعت ساخت و سازها دارند و همچنین براحتی نیز در مواقع تغییر کاربری میتوان آنها را جابجا کرد و یا اگر دچار ضربه و یا آسیب شوند، آنها را تعمیر و تعویض کرد. این دیوارها بدلیل وزن کمی که دارند از میزان بار مرده روی ساختمان میکاهند و بنابراین ساختمان را در برابر زلزله مقاوم میکنند. دیوارهای کاذب همچنین برای استفاده از تاسیسات مکانیکی و الکتریکی بسیار مناسب هستند و میتوانند عایقهای خوبی در برابر صدا و حرارت نیز باشند و به همین دلایل است که امروزه بکارگیری آنها در صنعت ساختمان کاربرد وسیعی دارد.
بیشتر بخوانید: سقف کاذب PVC