بهترین عایق صوتی درب چه ویژگی هایی دارد❓آکوستیک درب
- صفحه اصلی
- بهترین عایق صوتی درب چه ویژگی هایی دارد❓آکوستیک درب
عایق صوتی درب
درب های آپارتمان ها و نداشتن عایق صوتی درب در سبک زندگی و معماری جدید ساختمان های اداری و مسکونی امروزی به گونه ای می باشند که مردم را در ارتباط نزدیک تری نسبت به هم قرار داده و از طرف دیگر مشکلات زیادی را نیز به بار آورده است. واحد های آپارتمانی زیادی به دلیل داشتن همسایه های پر سر و صدا یا راه پله های پر رفت و آمد، از داشتن یک زندگی آرام محروم مانده اند. شرکت هایی که به محیطی آرام و بی صدا نیاز داشته؛ اما به دلیل قرار گرفتن در یک فضای تجاری، اداری بزرگ با مشکلات عدیده ای مواجه شده اند. همه این افراد به گونه ای مستقیم یا غیر مستقیم نیاز خود را به داشتن محیطی آکوستیک و پر از آرامش فریاد می زنند.
در ادامه این مطلب قصد داریم در مورد عایق صوتی درب ها، مزایای این عایق ها و قیمت و مشخصه های آنها اطلاعات دقیق تری را در اختیار شما قرار دهیم. پس در صورتی که به این موضوع علاقه مندید با ما تا انتها همراه بمانید.
یکی از محلهای عبور سروصدا در هر ساختمانی، دربها هستند. برخی از دربها، فاصله کمی با چارچوب دارند و یا جنس درب نامرغوب بوده و سروصدا را به راحتی از خود عبور میدهد. عایق صوتی درب باعث میشود تا امواج صوتی به داخل یا بیرون از محیطی که درب قرار دارد، نفوذ نکند. درب ضد صدا یا همان درب آکوستیک، دربهای عایق صدا هستند و در محیطهایی که نیاز به سروصدای بسیار کم وجود دارد، از آنها استفاده میشود و محیط را برای ضبط صدا، استراحت، تمرکز کردن و دیگر موارد خاص آماده خواهد کرد. در ادامه بیشتر درمورد این نوع عایقها توضیح داده شده و انواع آنها مورد بررسی قرار میگیرند.
تمامی اطلاعات مربوط به عایق سازی عایق صوتی سقف
عایق صوتی درب آپارتمان
برای عایق کردن پنجره و دیوارها از ترفندهای مختلفی می توان استفاده کرد. شیشه های دو جداره، قرار دادن قفسه های کتابخانه در مقابل دیوارهای مشترک، استفاده از کاغذهای دیواری خاص و … از جمله این موارد هستند؛ اما آکوستیک کردن درب و عایق نمودن درب در برابر صدا با این روش ها امکان پذیر نیست. برخی از درب ها در حین تولید به متریالی مجهز می شوند که در برابر صدا عایق هستند.
این درب ها به عنوان درب آکوستیک یا درب عایق صدا شناخته و عرضه می گردند. ساختمان هایی که این نوع درب را نداشته و به محیطی آرام و بدون آلودگی صوتی نیاز دارند از عایق صوتی درب کمک می گیرند. مواد تشکیل دهنده این عایق ها به دلیل داشتن چگالی بالا و برجستگی ها و فرورفتگی های زیاد، امواج صوتی را شکسته و از عبور آنها پیشگیری می کنند.
بهترین عایق صوتی درب چه ویژگی هایی دارد؟
از خصوصیات بهترین عایق صوتی درب میتوان به خاصیت آکوستیکی بالا،خاصیت صداگیری بالا،ضخامت مناسب،روکش مقاوم در مقابل خراش،روکش ضد تغییر رنگ، قابل شستشو، روکش بدون بو( بعضی روکش ها بوی مواد پتروشیمی در محیط پخش میکنند)،عمر طولانی و رنگ بندی متنوع اشاره کرد.
لازم است به این نکته مهم اشاره کنیم که بسیاری از عایق های آکوستیک درب موجود در بازار دارای کیفیت بسیار پایینی می باشند و فقط خاصیت آکوستیکی دارند و خاصیت صداگیری(رفت و آمد صدا) در آنها بسیا ناچیز است و برای خرید عایق صوتی درب میبایست به این نکته توجه شود و طبق نیاز اقدام به انتخاب عایق صدای درب و خرید آن نمایید.
برای خرید عایق صوتی درب مرکز خاصی وجود ندارد و بهترین راه پیدا کردن شرکت های معتبر از اینترنت و خرید درب آکوستیک از این طریق می باشد.
انواع عایق صوتی درب
دربهای عایق صوتی از نظر روش تولید به دو دسته کلی تقسیمبندی میشوند؛
1. دربهای بدون هسته
دربهای بدون هسته، در واقع همان دربهای توخالی هستند. اما باید توجه داشت که این نوع دربها واقعا توخالی نیستند و درون آنها با انواع مقوا و کارتنهای فشرده پر شده است. هزینه ساخت این نوع دربهای ضد صدا بسیار پایین بوده و وزن کمی نیز دارند. باز و بسته کردن دربهای بدون هسته بسیار آسان بوده و در واقع عایق صدا نیستند. اگر فردی بخواهد از این دربها به عنوان درب ضد صدا استفاده کند، باید درب و چارچوبها را درزگیری کرده و از مواد زیر برای پر کردن درب استفاده نمود.
• چرم در عایق صوتی درب: اگر بر روی دربهای بدون هسته، چرم کوبیده شود، تا حد زیادی میتواند از عبور صدا جلوگیری کند. به این نوع دربها، لمسه میگویند. برای خانههایی که حیوان خانگی مانند سگ دارند و برای جلوگیری از آزار و اذیت همسایگان، استفاده از این نوع درب آکوستیک بسیار مناسب خواهد بود. برای درب اتاقهای کنفرانس و مدیرعامل ادارات و شرکتها نیز میتوان از این نوع عایق صوتی درب استفاده نمود.
• سرب: ویژگیهای این نوع عایق صوتی بسیار خاصتر از موارد گفته شده است. اصلیترین ویژگی سرب، بالا بودن وزن آن است و به همین علت توان بالایی برای جلوگیری از صدا دارد. همین وزن زیاد موجب میشود تا سرعت عبور ارتعاشات صوتی کاهش یافته و میزان امواج صوتی عبوری از این دربها به شدت کاهش مییابد. برخلاف پشم سنگ، سرب یک ورق نازک است که حجم درب را افزایش نخواهد داد ولی به اندازه پشم سنگ نمیتواند عایق صوتی خوبی باشد. از این نوع عایق برای سالنهای سینما، کنسرت و استودیوهای ضبط صدا میتوان استفاده نمود.
درزبندی در و پنجره
بیشتر بخوانید: عایق صوتی کف
• فوم: در بین دو لایه درب بدون هسته، فوم تزریق میشود. بدین صورت، به یک درب ضد صدا تبدیل میشود. جنس این نوع فومها از پلی اورتان، پلی استایرن، فوم الاستومری، مینرال وول است. البته باید توجه داشت که با تزریق فوم، عایق صوتی درب به طور کامل انجام نشده و درب صددرصد ضد صدا نیست. بهتر است بر روی این نوع دربها، چرم کوبی نیز انجام شود.
2. دربهای هسته دار
به دربهای توپر، دربهای هسته دار میگویند. این دربها معمولاً وزن سنگینتری نسبت به دربهای بدون هسته دارند و اغلب از جنس چوب کامپوزیت ساخته میشوند. دربهای توپر برای مکانهایی مانند مهدکودکها، اماکن مسکونی، استودیو ضبط و غیره کاربرد دارند. در واقع دربهایی که با پشم سنگ و یا فوم پر شدهاند به نوعی درب هستهدار به حساب میآیند.
از عایق صوتی درب در چه مواردی می توان استفاده کرد؟
عایق صوتی درب راه عبور هرگونه سر و صدا را به داخل سد می کند. از این پوشش دهنده ها می توان در محیط های زیادی بهره برد. از جمله:
- واحد های آپارتمانی که درب ورودی آنها در نزدیکی محل های پر تردد، آسانسور، راه پله یا نزدیک خیابان ها و بزرگراه های شلوغ واقع شده است.
- عایق صوتی درب سالن های کنفرانس و اتاق های مدیریتی در فضاهای اداری و تجاری
- درب ورودی و خروجی سالن های آمفی تئاتر و سینما
- درب ورودی اتاق جلسات و اتاق استراحت در محیط های کارگاهی و پر سر و صدا
- درب استودیو ها و اتاق های ضبط و تولید صدا
- عایق صوتی درب برای دستشویی و اتاق خواب
درزبندی برای درب ضد صدا
از دیگر روشها برای عایق نمودن دربها، بستن درزها و شکافهای اطراف است. با پر کردن آنها میتوان تا حدی از عبور صدا جلوگیری نمود. درزبندی به دو صورت انجام میشود. درزبندی میان چهارچوب و درب و درزبندی میان چهارچوب و عایق صوتی دیوار مشترک. برای درزبندی میان چهارچوب و درب میتوان از واشرهای مخصوص استفاده کرد. برخی از انواع این واشرها در برابر آتش و حرارت منبسط شده و از عبور دود و آتش جلوگیری میکنند. در صورت استفاده از این واشرها، درب مورد نظر به یک درب ضد حریق نیز تبدیل میشود. برای درزبندی میان چهارچوب و دیوار باید درزهای داخلی را به طور کامل پوشاند. فوم پلی اورتان برای این کار انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود. این نوع به درزهای داخلی اسپری شده و تمامی آنها را میپوشاند.
تمامی اطلاعات مورد نیاز مربوط با ارائه خدمات عایق صوتی صنعتی را مشاهده کنید
روش های مختلف عایق کردن درب
برای آکوستیک کردن درب ها و دیوارها روش های مختلفی وجود دارند. برخی از افراد اتاق کاری یا استودیو های خانگی خود را با قرار دادن شانه های تخم مرغ عایق می کنند و برخی دیگر که علاوه بر کارایی به زیبایی محیط خود اهمیت بیشتری می دهند، از روش های مدرن و جدید برای این کار بهره می برند. از جمله روش ها و متریالی که برای ایجاد عایق صوتی درب از آنها استفاده می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از الیاف نانو برای آکوستیک کردن درب ورودی
نانو الیاف ها از بافتی برخوردار می باشد که جذب کننده امواج صدا با ارتعاشات بالا و پایین است. این لایه با قرار گرفتن بر روی درب، از ورود صدا به درون و خروج آن به بیرون ساختمان پیشگیری خواهد کرد.
فلز سرب و کاربرد آن در آکوستیک کردن درب
در سینما، سالن های آمفی تئاتر و استودیو های ضبط صدا که صوت با ارتعاش بالایی تولید شده و عدم ورود صداهای مزاحم در محیط اهمیت زیادی دارد، از فلز سرب برای ایجاد عایق صوتی درب استفاده می شود. این فلز به دلیل داشتن وزن زیاد، جلوی ارتعاشات صدا را گرفته و مانع از عبور آنها خواهد شد.
استفاده از چرم برای عایق صوتی درب
چرم به دلیل داشتن ضخامت و بافت برجسته و فرو رفته، تا حد زیادی مانند عایق صوتی عمل می کند. استفاده از این متریال به زیبایی دکوراسیون داخلی نیز کمک بسزایی خواهد کرد. معمولا در محیط های اداری از چرم (لمسه کاری) و فومی که به صورت توکار در داخل هسته درب قرار می گیرند، برای آکوستیک کردن درب اتاق مدیریت یا اتاق جلسات استفاده می شود.
عایق صوتی چرمی در آپارتمان
نانو رنگ های عایق صدا
نانو رنگ ها از دیگر متریالی هستند که با ایجاد ضخامت بر روی درب، آن را در برابر ورود و خروج صدا عایق می کنند. این نوع رنگ، به دلیل داشتن خاصیت ویسکوالاستیک، ارتعاشات صوتی را به حرارت تبدیل کرده و دفع می کند. برخی از این نانو رنگ های عملکرد سه کاره داشته و درب شما را در برابر صدا، رطوبت و حرارت عایق می سازند.
به واسطه این پوشش دهنده و عایق صوتی درب، در هر شرایط آب و هوایی قادر خواهید بود درب خود را آکوستیک کرده و تا حد زیادی در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کنید. پلیمرهای تشکیل دهنده این رنگ ها از دوام و عمر مفید بالایی در حدود 30 سال برخوردار بوده، بر روی سطوح مختلف به خوبی نشسته و به سادگی قابل اجرا می باشند.
فوم هایی که درب شما را در برابر ورود صدا عایق می کنند
در برخی از درب ها که تو خالی بوده و بدون هسته هستند، از فوم یا پنل های آکوستیک به عنوان عایق صوتی درب استفاده می شود. این فوم ها معمولا در انواع پلی استایرن یا پلی اورتان می باشند. امروز از فوم وینیل نیز برای عایق بندی درب استفاده می شود. پنل های آکوستیک معمولا از نظر جنس مشابه بوده و از پلی اورتان یا پلی استایرن تهیه و تولید می شوند. آنچه این پنل ها را از یکدیگر متمایز می سازد شکل ظاهر آنهاست. بر همین اساس پنل های آکوستیک را می توان از نظر شکل سطح در دسته های زیر طبقه بندی کرد:
- پنل آکوستیک هرمی
- فوم آکوستیک شانه تخم مرغی
- پنل آکوستیک با فرم و شکل های خاص
معیار سنجش میزان نفوذ صدا در درب های آکوستیک
میزان ظرفیت سطح درب ها در برابر نفوذ صدا با معیار های مختلفی سنجیده می شود. یکی از متداول ترین این استانداردها، ضریب “کلاس انتقال صدا” یا STC (Sound Transmission Class) است. بر اساس این ضریب، میزان عبور امواج صوتی از درب قابل تشخیص بوده و یکی از مقادیر زیر را به خود می گیرد:
25 درب های معمولی و غیر عایقی که صداهای معمولی از جمله مکالمات را به طور واضح و قابل درک می توان از پشت آنها شنید.
30: حالتی که مکالمات با صدای بلند به طور قابل درک شنیده می شوند.
35: شرایطی که مکالمات با صدای بلند و غیر قابل درک به گوش می رسند.
41: در این حالت میزان نفوذ صدا به اندازه ای است که مکالمات با صدای بلند را به صورت ضعیف خواهید شنید.
45: با این کلاس انتقال صدا، مکالمات با صدای بلند اصلا قابل شنیدن نیستند.
50: صدای موسیقی در این محدوده کلاسی به سختی شنیده می شود.
55: در این حالت صدای موسیقی شنیده نخواهد شد.
بررسی میزان نفوذ صدا در درب های مختلف
حال که تا به اینجا به اطلاعات مفیدی در مورد معیار سنجش میزان نفوذ صدا و محدوده آن پی بردید، بد نیست درب منزل یا محل کار خود را از نظر میزان نفوذ پذیری صوتی مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز اقدام به عایق بندی آن کنید.
لازم به ذکر است که همه درب ها با استفاده از مواد عایق صوتی درب، در برابر نفوذ ارتعاشات صدا مقاوم می شوند.
STC درب های مختلف در دسته های زیر قابل طبقه بندی می باشد:
- درب هایی با هسته فلزی مشبک و روکش چوبی: این درب ها هیچگونه مقاومتی در برابر جذب امواج صوتی نداشته و STC آنها در کلاس 20 الی 25 قرار می گیرد.
- درب هایی از جنس آهن: این درب ها از آهن یا استیل گالوانیزه ساخته شده و عایق صدا نیستند. STC این درب ها در کلاس 20 الی 29 قرار گرفته است.
- درب های MDF : STC درب های ام دی اف در کلاس 30 الی 33 قرار گرفته است. وجود خرده چوب هایی که به کمک رزین به هم چسبیده اند در هسته این درب ها، تا حدودی آنها را در برابر نفوذ صدا مقاوم ساخته است.
- درب های هسته لمینتی با روکش چوبی: بسته به ضخامت و چگالی چوب، میزان نفوذ صدا در این درب ها متفاوت خواهد بود. STC این نوع درب معمولا در محدوده کلاسی 30 الی 35 قرار می گیرد.
- درب های تمام چوب: این نوع درب ها بهترین عایق صدا هستند. ضریب انتقال صدا در درب های تمام چوب ضخیم گاهی به 50 الی 55 نیز می رسد.
فرایند عایق سازی درب در برابر نفوذ صدا
ایجاد لایه عایق صوتی درب فرایندی است که معمولا در محل انجام می شود. این عملیات بر روی درب فعلی شما قابل اجرا بوده و به هیچ وجه دکوراسیون را بر هم نخواهد زد. بسته به نوع متریالی که برای عایق سازی درب خود در نظر گرفته اید و شرایط محیط اجرایی، زیر سازی ها لازم بر روی درب انجام گرفته و ورق های عایق بر روی یک یا دو طرف درب نصب می شوند. در پایان به منظور حفظ زیبایی ظاهری درب و دوام بیشتر متریال مورد استفاده، یک لایه چرم مصنوعی در رنگ های متنوع و مطابق با سلیقه کارفرما به روی درب کشیده شده و با گل میخ جلوه بصری بهتری پیدا کرده و مستحکم می شود.
توجه داشته باشید که عملیات آکوستیک کردن درب شامل درز بندی چارچوب و مهار ترک ها و شکاف ها نیز خواهد بود. تکنسین اجرایی معمولا از نور برای یافتن این شکاف ها و دروز کمک می گیرد.
قیمت عایق صوتی درب
قیمت درب عایق صوتی چرم و لمسه دو لنگه | 9800000 تومان |
قیمت درب ضد صوت آکوستیک تکه دوزی لمسه | 5800000 تومان |
قیمت درب لمسه کوب لوکس تشریفاتی | 18000000 تومان |
قیمت درب لمسه لوکس تشریفاتی 2 لنگه | 38000000 تومان |
قیمت درب آکوستیک لمسه چرم طبیعی | 39000000 تومان |
قیمت درب آکوستیک مدرن لوزی | 67000000 تومان |
قیمت درب آکوستیک لمسه کوب چرم سفید | 7500000 تومان |
قیمت درب عایق صدا داخل فوم | 8900000 تومان |
اینها تها بخشی کلی از هزینه و قیمت های عایق صوتی درب آپارتمان های اداری و مسکونی می باشد و برای برآورد قیمت دقیق نیاز به موارد زیادی می باشد.
برای اغلب افراد این سوال مطرح می شود که عایق درب ورودی چه قیمتی داشته و آکوستیک کردن درب ها چه هزینه ای را به دنبال خواهد داشت. عوامل مختلفی بر هزینه اجرای عایق صوتی درب تاثیرگذار هستند. ابعاد درب و جنس و نوع هسته آن، نوع و کیفیت متریال مورد استفاده در عایق بندی، روش اجرای کار، نوع و شرایط محیط اجرایی و زمان و مصالحی که بابت درزبندی ها و رفع شکاف ها و ترک ها به کار گرفته می شوند، یک طرفه یا دو طرفه بودن عایق بندی درب، اعتبار و تبحر شرکت اجرا کننده و …. از جمله این موارد هستند.
کارشناسان معمولا با بازدید از ساختمان و درب ورودی آن و دریافت اطلاعات لازم و آگاهی از خواسته و انتظار مشتری، پیش فاکتوری صادر کرده و کلیه هزینه ها را به اطلاع کارفرما می رسانند. بدین ترتیب دست او را در انتخاب یا تغییر گزینه های انتخابی باز خواهد گذاشت.
عوامل موثر در قیمت درب آکوستیک یا ضد صدا
عایق صوتی درب و درب آکوستیک قیمتهای مختلفی در بازار داشته و این تنوع قیمت به عوامل متعددی نظیر موارد زیر بستگی دارد؛
میزان امواج صوتی عبوری از عایق صوتی درب
هرچه میزان امواج صوتی عبوری از درب کمتر بوده و مقاومت بیشتری در برابر صدا داشته باشد، قیمت آن نوع درب بیشتر خواهد بود. این نوع مقاومت به متریال به کار رفته در ساخت درب بستگی دارد. این ماده عایق صدا است که ساختار اصلی درب را به وجود میآورد.
درب ضد حریق
همانطور که گفته شد، برخی از دربهای ضد صدا در برابر نفوذ آتش نیز مقاوم بوده و ضد حریق هستند. از دلایل بروز این ویژگی، استفاده از متریالهای مخصوص مانند پشم سرامیک و واشرهای مخصوص در درزبندی است.
یراقآلات به کار رفته در درب
از دیگر مواردی که بر روی قیمت درب تأثیرگذار بوده، اجزایی از قبیل لولا و دستگیره و غیره است. البته باید توجه داشت یراقآلات استفاده شده در دربهای آکوستیک تفاوتی با دیگر دربها نداشته و تنها باید به لوازم مربوط به درزگیری توجه کرد.
ابعاد و اندازه درب ضد صدا
ابعاد بر روی قیمت اثر دارد. به طوریکه دربهای بزرگتر از سایز استاندارد، به نسبت قیمت بالاتری دارند. همچنین اگر از روکشهای چوبی، چرم و یا رنگهای پودری بر روی درب استفاده کرد، قیمت آن تغییر خواهد کرد.
کلام آخر در بحث عایق صوتی درب
در این مطلب به اهمیت عایق بندی درب ها پی برده و با متریالی که به عنوان عایق صوتی درب مورد استفاده قرار می گیرند آشنا شدید. پس اگر می خواهید راه ورود سر و صدا را به محیط کاری یا منزل خود ببندید، زمان آن فرا رسیده که به یک شرکت معتبر و با تجربه در زمینه عایق بندی درب و دیوارها اعتماد کنید.
از اصلیترین و موثرترین راههای جلوگیری از پخش صدا در محیط، استفاده از درب ضد صدا است. برای این کار از عایق صوتی درب استفاده میشود. این نوع عایقها انواع مختلفی داشته که هر کدام میزان نفوذپذیری امواج صوتی در آنها متفاوت است. امروزه در سراسر دنیا برای کاهش آلودگی صوتی از درب آکوستیک یا همان ضد صدا استفاده میشود. تولید این دربها گوناگون بوده و کاربرد و مزایای متفاوتی نیز دارد. برای مثال دربهای کنسرتها، سینماها، استودیو ضبط و غیره از این نوع هستند.
همچنین میتوانید برای دیدن ویدیوهای کاربردی برای عایق صوتی کردن درب آپارتمان به یوتیوب مراجعه فرمایید.
سوالات پر تکرار درباره عایق صوتی درب:
سوال: آیا برای عایق کردن درب ورودی در برابر صدا نیاز به تعویض درب است؟
پاسخ: خیر، امروزه از روش ها و متریال مختلفی برای عایق بندی درب در برابر صدا استفاده می شود که بر روی درب فعلی شما قابل پیاده سازی و اجرا هستند. شما می توانید با صرف کمترین هزینه و در کوتاهترین زمان ممکن خانه یا محیط کاری خود را به یک درب آکوستیک مجهز نمایید.
سوال: آیا همه نوع عایق صوتی درب نیاز به چرم کوبی (لمسه کاری) دارد؟
پاسخ: خیر، بر روی برخی از متریال عایق صوتی درب نمی بایست پوششی قرار داده شود. فوم های پلی استایرن یا پلی اورتان از این دسته اند. ساختار هرمی یا تخم مرغی در این فوم ها می بایست در ارتباط مستقیم با ارتعاشات صوتی قرار داشته باشد تا بتواند صدا را به خوبی شکسته و اجازه ورود آنها را ندهد.
سوال: برای عایق صوتی درب، کدام متریال مناسب تر است؟
پاسخ: این انتخاب بستگی به شرایط و نوع کاربری محیطی، ساختار درب و ضریب نفوذ پذیری یا میزان نفوذ صدای درب دارد. بر این اساس پشم سنگ و انواع پنل آکوستیک انتخاب های مناسبی خواهند بود.
سوال: شاخص میزان نفوذ صدا در درب ها باید چه اندازه باشد؟
پاسخ: بسته به نوع کارایی محیط، این شاخص متفاوت تعریف می شود. میزان نفوذ صدا در درب ها به کمک عایق صوتی درب قابل تنظیم خواهد بود. این شاخص در ساختمان های مسکونی بین 40 الی 45 و در استودیوهای ضبط صدا و سینما ها در حدود 55 الی 60 در نظر گرفته می شود.
بخوانید: عایق صوتی روف گاردن
امتیاز شما
رتبه صفحه شما: